Swings: "Hier had ik op voorhand voor getekend"

Swings: Hier had ik op voorhand voor getekend

Swings: "Hier had ik op voorhand voor getekend"

Print
Bart Swings greep zaterdag bij zijn olympisch debuut op de 5.000 meter in de Adler Arena in Sotsji met een vierde plaats maar net naast de bronzen medaille. Die ging uiteindelijk naar de Nederlander Jorrit Bergsma, die 1.13 sneller was dan de Leuvenaar. "Hier had ik op voorhand voor getekend. Ik was er zeer dichtbij en het geeft me vertrouwen voor de 1.500 meter", vertelde Swings na afloop.

"Het doel was een olympisch diploma halen (top acht-plaats, nvdr.) en dus geeft deze vierde stek wel een goed gevoel. Ik wist wel dat ik mezelf nog zou kunnen verbazen. Ik heb me altijd afgevraagd wat de Spelen met me zouden doen. Het is nu wel duidelijk dat het gebeuren me extra motivatie geeft. Ik heb nog nooit eerder zo hard geschaatst op een laaglandbaan", aldus Swings.

De 22-jarige Leuvenaar kwam in de twaalfde rit uit tegen de Nederlander Jan Blokhuijsen en wist diens snelle start meteen te counteren. "Bij de start probeerde ik meteen hard te gaan, want ik voelde Jan komen. Op het rechte stuk heb ik dan nog een tandje bijgestoken. Ik verschoot dan ook van die 28.2 in de openingsronde, ik sloeg meteen een gat op Jan. Daarna focuste ik me op rondetijden van ongeveer 29.5. Toen wist ik dat ik op medaillekoers lag, maar de laatste twee ronden waren er te veel aan. De verzuring was echt enorm en dan verlies je te veel snelheid", besloot Swings.

Lees ook: Bart Swings grijpt net naast brons

Foto Belga

Meer sportnieuws