Nys klopt van der Haar en Meeusen in Lille

Belgisch kampioen Sven Nys (Crelan-AA Drink) heeft zaterdag de Krawatencross in het Antwerpse Lille gewonnen. De 37-jarige Vlaams-Brabander hield de Nederlander Lars van der Haar en Tom Meeusen achter zich. Niels Albert, vorig jaar winnaar in Lille, moest met een vijfde plaats vrede nemen.

jatimmermans

Het was Albert die tegen zijn gewoonte in het snelst uit de startblokken kwam. Alleen Meeusen en Rob Peeters konden volgen. Nog in de eerste van negen ronden maakte Peeters een schuiver en twee ronden later kon Albert het tempo van Meeusen niet meer aan. Inmiddels was Nys uit vijftiende positie aan een remonte begonnen. Die bracht hem in minder dan geen tijd bij Albert, die eerder al het gezelschap van van der Haar en Kevin Pauwels gekregen had. Nys ging door en had in de zevende ronde ook Meeusen bij de lurven. Ook van der Haar sloot aan. Nys zette alles op de slotronde, maar geraakte niet weg. Hij kwam wel als eerste uit het veld om de eindspurt in te zetten. Meeusen schoot uit zijn pedaal en van der Haar bleek alle kruit al verschoten te hebben.

Het was voor Nys de vijfde zege in zeven wedstrijden om de BPost Bank Trofee. Over twee weken kan de 'Kannibaal van Baal' met een voorsprong van ruim vier minuten op Albert aan de slotmanche in Oostmalle beginnen.

Zondag staat in Hoogstraten de voorlaatste wedstrijd in de Superprestige op het programma. Albert verdedigt een voorsprong van slechts zes punten op Nys, die zaterdag zijn vijftiende seizoenszege boekte.

Archiefbeeld Belga

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws