Vlaamse studente (22) spreekt VN toe over werkgelegenheid

De 22-jarige student Lien Wyckmans uit Grimbergen vertrekt vandaag/zaterdag naar de Verenigde Naties in New York. Als jongerenvertegenwoordiger Jeugd van de Vlaamse Jeugdraad zal ze op de Commissie voor Sociale Ontwikkeling van de VN een pleidooi houden voor voor meer duurzame en kwaliteitsvolle jobs voor jongeren.

awillems

"Het wordt alsmaar moeilijker voor jongeren, ook in Vlaanderen, om toe te treden tot de arbeidsmarkt. Slagen ze daar toch in, dan zijn ze vaak veroordeeld tot tijdelijke en interimjobs of een job beneden hun niveau. Ik heb als student, net als vele andere studenten, nood aan betere informatie en ondersteuning voor een vlotte overgang van mijn opleiding naar de arbeidsmarkt", zegt de Grimbergse studente.

Op de vergadering in New York zal Wyckmans samen met andere jongeren debatteren over de evaluatie van het Wereld Actie Programma voor Jeugd (WPAY). Ze wil daarbij vooral de nood aan duurzame jobs onder de aandacht brengen. "Het vinden van een baan die voldoende zekerheid geeft wordt steeds lastiger. Wereldwijd zijn er jongeren die een baan hebben, maar toch in armoede leven en moeilijk de eindjes aan mekaar kunnen knopen. Wij vinden het daarom naast jobcreatie belangrijk dat de minimuminkomens en salarissen van jongeren voldoende hoog zijn", besluit de 22-jarige studente.

Belga

Nu in het nieuws