Burgemeester: toelating van Boom voor TML is in orde

boey jan

Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) zegt dat Tomorrowland eerder al van de gemeente de schriftelijke bevestiging kreeg dat het festival kan doorgaan.

Volgens de burgemeester is dat de enige 'vergunning' die de gemeente moet afleveren.

Hij benadrukte, nu het hele gebeuren van TML een juridisch staartje dreigt te krijgen, hij geen verklaringen wil afleggen in de pers. Hij zegt dat noch Boom noch Rumst tot nu toe een euro hebben ontvangen. Er is wel een officieel document waarin dit is vastgelegd en waarin ook de modaliteiten staan wat er met deze 900.000 euro moet gebeuren. De burgemeester zegt dat de aangekondigde werken voor de buurt niet doorgaan, zolang de centen niet op de rekening staan.

Debby Wilmsen (Tomorrowland) voegt er aan toe dat er voorlopig nog geen datum voor een gesprek is afgesproken. "We opteren voor een open gesprek en dialoog met advocate Griet Cnudde en de buurtbewoners. We willen met een goed gevoel het festival organiseren en we proberen de buurtbewoners op dezelfde positieve manier te benaderen, rechtstreeks, maar niet via de media", zegt ze. Ze voegt er aan toe dat ze de afgelopen jaren aan alle wettelijke voorwaarden voldeden om het festival te kunnen en te mogen organiseren en dat dit ook geldt voor deze feesteditie."

Ticketverkoop gaat verder

Nadat eerder de inwoners van Boom en Rumst en later de andere omliggende gemeenten hun tickets konden bestellen is het vandaag zaterdag 8 februari om 11 uur tijd voor de Belgische fans. Zij hebben de helft of 180.000 tickets ter beschikking. De andere helft van de tickets gaat op 15 februari in verkoop en zijn beschikbaar voor de hele wereld. Wie als Belg geen ticket heeft kan ook met deze verkoop voor de wereld nog een keer proberen. U gebruikt daarvoor dezelfde registratiecode. Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio