Twee Antwerpse agenten werkonbekwaam na betrappen inbrekers

Twee agenten van de Antwerpse lokale politie zijn vrijdagochtend gewond geraakt toen ze twee inbrekers in een café probeerden te arresteren. Een van de inspecteurs kreeg enkele vuistslagen.

Omstreeks 6.10 uur zag een getuige inbreken in café Maserati in de Diepestraat.

awillems

Een toegesnelde interventieploeg merkte dat het slot van het café opengebroken was en ging naar binnen. Daar troffen ze de verdachten met inbrekersmateriaal en geldladen van speelautomaten aan.

Bij het boeien van de verdachten zette een van hen het op een lopen. Een inspecteur achtervolgde de 21-jarige man, maar kwam ten val. Door camerabeelden kon de verdachte - verstopt onder een wagen in de Diepestraat - gelokaliseerd worden. Hij werd gearresteerd en vrijdag voorgeleid bij het gerechtshof.

Ook de andere 21-jarige verdachte bood weerstand. Hij rukte zich los, gaf een inspecteur enkele vuistslagen en gooide met een barkruk om ten slotte te kunnen ontsnappen. Nazicht in de omgeving en op het thuisadres leverde voorlopig niets op.

Door de opgelopen verwondingen zijn beide inspecteurs voor enkele dagen werkonbekwaam. De eigenaar van het café werd verwittigd en er werd sporenonderzoek uitgevoerd.

Belga

Foto: Google Street View

Nu in het nieuws