Nieuwe Muziekschool 'Muzix ' staat voor speelse en moderne aanpak

Nieuwe Muziekschool 'Muzix ' staat voor speelse en moderne aanpak

Nieuwe Muziekschool 'Muzix ' staat voor speelse en moderne aanpak

Print
Boechout - Muziekleerkracht Mieke Van Berendoncks (31) en haar man Steven Verhelst (32) startten enkele maanden geleden met een heel aparte muziekschool in Boechout. "Bij ons geen droge notenleerlessen, examens of klassieke muziek als basis, maar wel een speelse aanpak waarin popmuziek centraal staat", vertelt het muzikale koppel uit Boechout.
"Toen het vorig jaar tijd werd om op zoek te gaan naar een geschikte muziekschool voor onze beide dochters, moesten we vaststellen dat de meeste academies vrij ouderwets zijn," bekent Van Berendoncks. Volgens de muziekleerkracht aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout lijkt het wel of in het overgrote deel van de muziekscholen de tijd heeft stil gestaan. "Te vaak moeten leerlingen op een saaie manier lessen notenleer volgen alvorens ze mogen starten met een instrument. Leerlingen worden verplicht om 2 tot 3 keer per week naar de muziekschool te komen en moeten zich door een volledig achterhaald examen worstelen om over te gaan naar een volgend jaar. Hierdoor haken veel te veel jongeren vroegtijdig af. Dat is doodjammer."

Volgens Van Berendoncks en Verhelst kan het ook anders. "Bij ons zijn er geen examens, volgen leerlingen slechts 1 keer per week les, mogen ze meteen op een instrument spelen en staat popmuziek centraal." Het muzikale koppel wordt overstroomd met mails van muzikanten die bij hen les willen komen geven. "Daar zitten ook heel wat grote namen tussen." Zoals? "Dat willen we nog even voor ons houden. Onze leerkrachten moeten niet enkel hun instrument beheersen. Ze moeten ook blijk geven van de juiste pedagogische kwaliteiten.
We willen daarom rustig de tijd nemen om de juiste kandidaten te kiezen."

Momenteel volgen een 100-tal leerlingen tussen 7 en 16 jaar les aan de Nieuwe Muziekschool. De lessen gaan voorlopig door in de lokalen van de lagere school van het Sint-Gabriëlcollege aan het Jef Van Hoofplein in hartje Boechout. "Toch blijven we op zoek gaan naar een eigen lokaal in de regio Boechout-Mortsel-Hove. We verwachten immers een gevoelige stijging van het aantal leerlingen."

Info: www.denieuwemuziekschool.be ? www.musicalstages.be

Patrick Vandyck
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio