Jazzbenefiet voor Tanzania in Boechoutse Vooruit

Gedurende ruim 2 jaar verbleef Tanya Van Braekel (30) uit Hove als verpleegkundige in het Afrikaanse Tanzania. Al die tijd werkte ze mee in het ziekenhuis van de organisatie 'Nkoaranga-Watoto', dat staat voor 'kinderziekenhuis' in het Swahili, een taal die Van Braekel ondertussen machtig is. "Het ziekenhuis ligt in het noordoosten van Tanzania, ongeveer 50 kilometer van de beroemde Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika," vertelt Van Braekel. "We staan in voor ongeveer 250.000 mensen."

Nadat Van braekel eerder al mee hielp aan de bouw van een kinderziekenhuis, wil ze zich nu inzetten voor de aankoop van een ziekenwagen. "We doopten ons project 'ambulance'. We gaan op zoek naar geld om een jeep volledig om te bouwen tot ambulance. Dit om de kinderen in de omgeving de hoogst noodzakelijke basiszorg aan te bieden."

Om het project financieel te steunen organiseren enkele vrienden en kennissen uit Hove en Boechout een benefietavond met een jazzoptreden in theaterzaal Vooruit in Boechout. "Iedereen is zondag 9 februari vanaf 20 uur van harte welkom", stelt Van Braekel. Op het podium staat dan het ensemble KVARTETT onder leiding van Erik Bogaerts op sax en de Fin Alexi Tuomarila op piano. Met deze benefiet is Tanya niet aan haar proefstuk toe. "Maar dit keer hebben we het bewust klein en intiem gehouden", bekent ze. "Dat is de setting die deze muziek verdient."

De inkom bedraagt 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. "Met dat geld kan je niet alleen genieten van jong en aanstormend jazztalent, maar steun je meteen ook de Tanzaniaanse jeugd", besluit Van Braekel.

Info: www.nkoaranga-watoto.com - Theater Vooruit- zondag 8 februari - aanvang 20.00u - onlineverkoop: jo.ampe@skynet.be

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio