Seppe Smits: "Jammer, maar niet teleurgesteld"

Seppe Smits: Jammer, maar niet teleurgesteld

Seppe Smits: "Jammer, maar niet teleurgesteld"

Print
Snowboarder Seppe Smits kon zich zaterdag ondanks een knappe tweede run (84.50) in het Rosa Khutor Extreme Park opnieuw net niet plaatsen voor de finale van de slopestylecompetitie op de Olympische Winterspelen in Sotsji. "Jammer, maar ik ben niet teleurgesteld", vertelde Smits na afloop.

"Want ik heb gedaan wat ik wou doen. Ik had vooraf een run in gedachten en heb die vandaag met die tweede run perfect kunnen landen. Voor de olympische ervaring is het natuurlijk wel spijtig dat ik de finale niet gehaald heb. Voor de rest heb ik me hier uitstekend geamuseerd", aldus de Westmallenaar, die het toernooi met opgeheven hoofd mag verlaten.

"In vergelijking met de kwalificaties heb ik mij een beetje proberen aan te passen aan hetgeen de jury volgens mij wou zien. Ik heb op de laatste jump mijn 'ten' dan ook veranderd in een 'twelve', maar ze hebben me weer dat kwart van een punt te weinig gegeven om door te stoten naar de finale. Blijkbaar was het nog niet honderd procent hetgeen ze willen zien. Misschien heb ik gewoon zelf hun verwachtingen niet goed opgevangen. Aan bevooroordeling van anderen denk ik niet, want het is een professionele jury en daar heb ik vertrouwen in."

"Een 'triple' zat er opnieuw niet in vandaag. Ik zag Billy Morgan en Mark McMorris hem wel doen, maar de andere twee gekwalificeerden voerden hem ook niet uit. Als ik die sprong had kunnen landen, was ik ongetwijfeld geplaatst. Maar ik heb het risico niet genomen."

Belga

Meer sportnieuws