Grote inhaaloperatie voor Heistse rioleringen start in 2015

Grote inhaaloperatie voor Heistse rioleringen start in 2015

Grote inhaaloperatie voor Heistse rioleringen start in 2015

Print
Heist-op-den-Berg - In 2015 zullen kilometers rioleringen worden gelegd op het grondgebied van Heist-op-den-Berg. Dat is nodig, want de gemeente heeft een achterstand op dat vlak.
"We hebben in het verleden veel voorbereidende plannen gemaakt en subsidies aangevraagd in samenwerking met Hidrorio, de beheerder van ons rioleringsnet. Daar plukken we nu de vruchten van. Ik denk dat er geen enkele andere gemeente is waar de komende jaren zoveel investeringen aan de rioleringen gebeuren als Heist-op-den-Berg. De minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft vier grote rioleringsprojecten goedgekeurd voor onze gemeente."

Het gaat ten eerste om de Liersesteenweg (N10) van Begijnendijk tot Berlaar-Heikant. "Ze gaan beginnen van aan de grens met Begijnendijk. In een eerste fase wordt er tot aan de Pijpelstraat gewerkt. Verder is ook het project in Wiekevorst-dorp goedgekeurd. Daar komen nieuwe rioleringen ter hoogte van de kerk en de parking. De gemeente maakt van de gelegenheid om ook de weginrichting te vernieuwen. Ten derde wordt er gewerkt aan een stuk van de Herentalsesteenweg en de aangrenzende straten Kerkhofstraat, Schaffelberg, René Lambrechtsstraat en Tapelaarstraat. De gemeente legt er ook een nieuw fietspad. Tot slot wordt er geïnvesteerd in een deel van de Westerlosesteenweg. De gemeente investeert er bijkomend in een voetpad en fietspad. Ook de Vogelroedestraat en Tapelaarstraat worden aangepakt."

"Al deze projecten staan in principe gepland voor 2014. Maar in praktijk zal het vermoedelijk 2015 worden als de werkzaamheden starten. De gelden zijn opzijgezet door de Vlaamse overheid en de studiebureau's hebben de opdracht gekregen om de laatste gedetailleerde voorbereidingen te treffen", klinkt het.

Nu al wordt duidelijk dat er overlast gaat zijn door de vele werkzaamheden, al belooft de gemeente die tot een minimum te zullen beperken.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto Dirk Vertommen

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio