Amerikaanse bokwa-uitvinder eregast tijdens les in Dance Duplex

Amerikaanse bokwa-uitvinder eregast tijdens les in Dance Duplex

Amerikaanse bokwa-uitvinder eregast tijdens les in Dance Duplex

Print
Aartselaar - Kris Vandromme van de Aartselaarse dansstudio Dance Duplex aan de Langlaarsteenweg volgt steevast de nieuwste trends in de danswereld. Samen met drie andere landgenoten volgde hij een opleiding tot instructeur ?bokwa'. Hij werd aangeduid om elders in België maar ook in Europa bokwa uit te dragen en zelf ook nieuwe instructeurs op te leiden.
"De bedenker is Paul Mavi, een grote naam in de fitnesswereld", zegt Kris.
"Het is een dans die ontwikkeld werd voor dansers die niet goed konden volgen. Vooraan staat een danser die de diverse dansbewegingen aangeeft."

"Het is echt niet moeilijk. De deelnemers schrijven als het ware cijfers en letters op de dansvloer en dat op een opzwepende discobeat. Het is fysiek wel intensief en daarom ideaal om calorieën te verbranden. Het geheel werkt enorm aanstekelijk zodat je als deelnemer amper merkt dat je een massa vet verbrandt."

Dance Duplex op de Langlaarsteenweg 155 liep vorige donderdagavond vol voor een proefles. Uitvinder Paul Mavi, op tournee door Europa, was de eregast die voor extra ambiance zorgde. De deelnemers (alleen dames) dansten zich binnen de kortste keren zwaar in het zweet op de opzwepende beats. Jef Wijckmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio