Mechelaar tevreden met blauwe zones

Mechelaar tevreden met blauwe zones

Mechelaar tevreden met blauwe zones

Print
Mechelen - De Mechelaar wil de blauwe zones graag behouden zien zoals ze nu zijn. Dat blijkt een bevraging die de stad in november op vijf plaatsen in Mechelen heeft afgenomen. "Over de verschillende zones heen, bedroeg de respons op de bevraging zo'n 25 procent. Dat is misschien niet overweldigend veel, maar het bewijst wel dat het thema leeft en mensen er graag hun mening over geven", aldus Marina De Bie (Groen), schepen van Mobiliteit.

In zone Arsenaal stemde een overgrote meerderheid voor het behoud van de bestaande blauwe zone. Die keuze werd dan ook gevolgd door het college. In de wijk Tervuursesteenweg stemde een kleine meerderheid voor een uitbreiding van de blauwe zone met het stuk tussen Dennen- en Wilgenstraat. Ook hier volgde het college. De blauwe zone gaat daar in vanaf het einde van de werken.

Ook in Mechelen-Zuid was de stemming duidelijk in het voordeel van het behoud van de bestaande zone. Hier zal wel een zone voor werknemersparkeren voorzien worden op de Stuivenbergvaart, tussen de Vrijgeweidestraat en de Stuivenbergbaan. In zo'n zone kunnen werknemers die een kaart aanvragen parkeren voor 35 euro per maand of 250 euro per jaar.

Mechelen-Noord kon kiezen tussen het behoud van de huidige zone of de uitbreiding ervan met de Elektriciteitsstraat, Schorsemolenstraat en omgeving. De wijkraad nam zelf geen positie in en ook de stemming leverde geen duidelijke meerderheid pro of contra op. "Aangezien er geen duidelijk draagvlak voor een uitbreiding is, behouden we de zone zoals ze nu bestaat. Bovendien wordt daar vaak geparkeerd door mensen die carpoolen om nadien hun weg via de E19 verder te zetten. Carpoolen ontmoedigen kan uiteraard niet de bedoeling zijn", geeft De Bie aan.

NIGE

Archieffoto

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio