1 / 2

Seppe Smits grijpt opnieuw net naast finale slopestyle

Snowboarder Seppe Smits is er zaterdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de slopestylecompetitie op de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji. Voor Smits zijn de Winterspelen al afgelopen.

awillems

De 22-jarige uit Westmalle leverde in de halve finale opnieuw twee knappe runs af, maar met een score van 84.50 in zijn tweede run kwam hij net als in de kwalificaties een kwart van een punt te kort om de poorten van de finale open te beuken. Smits eindigde immers op de vijfde plaats, terwijl enkel de top vier zaterdagmiddag met de beste acht uit de kwalificaties voor de medailles mag strijden. De vierde plaats ging naar de Japanner Yuki Kadono (84.75), terwijl ook de Brit Billy Morgan (90.75), de Amerikaan Sage Kotsenburg (90.50) en de Canadese vicewereldkampioen Mark McMorris (84.75) en gooi naar de medailles mogen doen.

Ontsteking

Voor Seppe Smits is het olympisch toernooi meteen afgelopen. Vooraf hoopte hij op een finaleplaats en volgens vele waarnemers was ook een medaille niet uitgesloten voor de wereldkampioen van 2011. Een verstoorde voorbereiding, de Westmallenaar brak vorig jaar zijn pols en sukkelt nog steeds met een chronische patellapeesontsteking, en een flinke dosis pech beslisten er echter anders over. Smits begon zaterdag nerveus aan de rails in zijn eerste run, maar met een vrijwel perfect uitgevoerde tweede run leek hij toch op weg naar de finale, totdat de juryleden er anders over beslisten.

Seppe Smits hield de Belgische eer zeker hoog in deze kersverse olympische discipline en mag de Spelen dus met opgeheven hoofd verlaten.

Foto Belga

MEER OVER Seppe Smits

Meer sportnieuws