Antwerpse wapenhandelaar: "Legaliseer pepperspray ook bij ons"

Antwerpse wapenhandelaar: Legaliseer pepperspray ook bij ons

Antwerpse wapenhandelaar: "Legaliseer pepperspray ook bij ons"

Print
Antwerpen - "De Europese regelgeving rond wapens vloekt met de Belgische wet. Iemand die hier betrapt wordt met pepperspray, krijgt een boete. Terwijl zulke spuitbusjes vrij worden verkocht in onze buurlanden. Ik pleit voor een toelating onder strikte voorwaarden.” Aan het woord: Benoît Lang, Antwerps wapenhandelaar, die op 11 mei 2006 een Marlin-jachtgeweer verkocht aan ene Hans Van Themsche.

Met dat wapen zou Van Themsche luttele minuten later de Turkse Songül Koç verwonden en de Malinese Oulematou Niangadou en peuter Luna Drowart doodschieten. België stond in rep en roer en een herziening van de wapenwet bleek een politieke noodzaak.

Acht jaar later vindt Benoît Lang dat die wapenwet best nog een keer herbekeken mag worden. Zo is er de kwestie van de pepperspray. Vorige maand nog had een Mechelaar een boete van 1.200 euro aan zijn been, toen hij op de luchthaven van Charleroi werd betrapt met een busje pepperspray in het bezit. “Pepperspray kan nochtans een afdoende manier zijn om belagers zonder blijvende schade af te weren”, zegt Lang. “Het zou alleen bij erkende wapenhandelaars verkrijgbaar moeten zijn en er zou een registratieplicht moeten komen, zodat de politie weet wie het product bezit.”

Lees het volledige verhaal van Benoît Lang vandaag in Gazet van Antwerpen.

JDB

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio