Politiechef Muyters: "Ik wil geen doofpotoperatie"

Vorig weekend veroorzaakte de adjunct-korpschef van de Antwerpse politie, Glenn Verspeet, een aanrijding onder invloed van alcohol. Korpschef Serge Muyters vertelt dit weekend in Gazet van Antwerpen hoe hij deze acute crisis aanpakt.

awillems

"Ik wil het evenwicht herstellen. Dit is een zeer betreurenswaardig incident, maar aan de andere kant heeft ons korps in de voorbije anderhalf jaar veel gepresteerd. En in verschillende operaties heeft Glenn Verspeet een belangrijke ondersteunende rol gespeeld. Maar dat neemt niet weg dat het vertrouwen in hem nu wel is geschaad."

STANDPUNT: Korpschef scoort in zaak van dronken adjunct

"Waarom ik Verspeet niet preventief geschorst? Ik heb liever dat hij zijn niet geringe kwaliteiten in dienst blijft stellen van het korps. Bovendien zou ik met zo’n schorsing vooruitlopen op de twee lopende onderzoeken. Eén: het gerechtelijk onderzoek, waarin Glenn zal moeten verschijnen voor de politierechtbank, die politiemensen doorgaans extra streng straft. En twee: het tuchtonderzoek. Dat is in handen gegeven van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH)."

Lees vandaag het volledige gesprek met de korpschef in Gazet van Antwerpen.

Lex MOOLENAAR

Foto LM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio