Ronald Janssen moet voor tuchtcollege in gevangenis verschijnen

Ronald Janssen moet binnenkort voor het tuchtcollege verschijnen in de gevangenis van Hasselt. Aanleiding is een schermutseling met een medegevangene in de gangen van de strafinrichting.

awillems

De moordenaar van Shana Appeltans, Kevin Paulus en Annick Van Uytsel kreeg het woensdag aan de stok met een 43-jarige gevangene uit Neerpelt. Dat was niet de eerste keer, beiden raakten vorige maand al verwikkeld in een vechtpartij in de bibliotheek waar ze werkten. Nadien mochten ze daar niet langer meer werken. Na de recente schermutseling vlogen ze allebei in een strafcel.

De gevangenisdirectie start tegen beide gedetineerden een tuchtprocedure. Ze riskeren een tuchtsanctie die onder meer kan leiden tot bezoek achter glas en een verbod om aan gemeenschappelijke activiteiten deel te nemen.

Het moet inmiddels al de vijfde keer dat zijn dat Ronald Janssen in de gevangenis door een medegedetineerde werd aangevallen. Na dreigementen werd hij een tijdje op non-actief gezet als arbeider in een van de magazijnen van de gevangenis. Toen bleek dat hij met ontsnappingsplannen rondliep, werd hij opnieuw uit het magazijn geweerd.

MEER OVER Ronald Janssen