Top Financiën verdacht van corruptie

Top Financiën verdacht van corruptie

Top Financiën verdacht van corruptie

Print
Het parket van Oudenaarde is een onderzoek gestart naar hooggeplaatste ambtenaren bij de federale dienst Financiën. Ze hebben een transportbedrijf getipt over controles van diensten zoals de Bijzondere Belastinginspectie (BBI).

Op 17 december vorig jaar vielen meer dan dertig inspecteurs het internationale transportbedrijf in Oudenaarde binnen. Het ging om een grote controleactie van de BBI, douane en politie. De controle richtte zich op sociale dumping, het inzetten van spotgoedkope buitenlandse chauffeurs.

Maar bij de actie werd in het bureau van de bedrijfsleider intern mailverkeer gevonden van de top van Financiën. In die mails waarschuwden de ambtenaren voor eerdere controles die in het bedrijf zouden plaatsvinden. Het parket van Oudenaarde is een onderzoek gestart naar het lekken van die controleacties door de ambtenaren. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) bevestigt de feiten maar wil niet ingaan op concrete dossiers. Het kabinet van minister van Financiën Koen Geens (CD&V) zegt niets te weten van een onderzoek naar zijn administratie.

AK/SVN
Foto's Belga

Lees het artikel ook in Het Belang van Limburg

.

Nu in het nieuws