Fietssnelweg Mechelen-Brussel gepland

Het budget voor een conflictvrije fietsverbinding tussen station Nekkerspoel en Mechelen-Zuid is voor de helft gevonden. Ondertussen heeft de provincie Vlaams-Brabant plannen om de fietssnelweg via Zemst door te trekken tot in Brussel.

Het hele stationsproject met de ontsluitingsweg alleen al vraagt een investering van 254 miljoen euro. Voor de spoorbypass is nog eens 120 miljoen nodig. Bijgevolg rees er twijfel over de financiële haalbaarheid van een conflictvrij fietssnelweg langs het volledige traject. Toch lijkt er schot te komen in de zaak. "De helft van het benodigde budget is gevonden. Wij verwachten binnenkort de bouwvergunning", vertelt woordvoerder Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging.

Als de andere helft van het budget rondgeraakt, zal een fietssnelweg dus Antwerpen-Centraal verbinden met Mechelen-Centraal. En de ambities reiken nog verder. Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant heeft beslist om maximaal in te zetten op fietssnelwegen. "Een van de projecten is een fietssnelweg van Mechelen naar Brussel", bevestigt gedeputeerde van Mobiliteit Tom Dehaene (CD&V).

Lees het artikel in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH Archieffoto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio