Grote investeringen gepland in Nekkerspoel

Het stadsbestuur plant een grote inspraakronde over de mobiliteit en de leefbaarheid van de wijk Nekkerspoel. In 2015 wil Mechelen al een eerste gedeelte van zowel de Grote-Nieuwedijk- als de Nekkerspoelstraat opnieuw aanleggen.

De stad Mechelen zit ondertussen dicht bij een akkoord om het beheer van de Nekkerspoelstraat over te nemen. Daarover wordt al jaren gepalaverd, tot grote ergernis van buurtbewoners. "Wij moeten de overeenkomst met het Vlaams Gewest enkel nog formaliseren. Daarnaast hebben wij toezegging voor een cheque van vijf miljoen euro voor de herinrichting van de straat", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Als het van hem afhangt, wordt het eerste gedeelte van de Nekkerspoelstraat volgend jaar al onder handen genomen. "Samen met de eerste fase van de Grote Nieuwedijkstraat. Het is alvast onze ambitie om deze straten groener en verkeersveiliger te maken. Het zal de leefbaarheid van de 19de-eeuwse woonwijken rond de binnenstad alleen maar ten goede komen", stelt de schepen.

SVH Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio