Mode

"Ik verkoop niks dat ik zelf niet zou dragen"

Print

Ik verkoop niks dat ik zelf niet zou dragen

De 21-jarige Laurentine Van Landeghem houdt van mode. Haar eigen unieke stijl valt in de smaak en de jonge onderneemster krijgt er elke dag nieuwe klanten bij.

Fortune favours the brave. Het is de slogan die Laurentine Van Landeghem heeft laten tatoeëren op haar hoofdhuid. "Het is mijn levensmotto, want het geluk is weggelegd voor de dapperen", start ze haar relaas. En dapper is ze zeker, want op haar prille 21 jaar heeft de blondine al een boetiek in het centrum van antwerpen.

Clouds of fashion is een meisjesachtige winkel met veel roze tinten, maar ook enkele stoere elementen. Het blijkt helemaal een weerspiegeling te zijn van haar eigen smaak en karakter. Dankzij sociale media weet de jonge onderneemster heel wat fashionista's naar haar zaak te lokken.

Laurentine begon enkele jaren geleden met bloggen. Ze liet zien hoe ze aan kledingstukken een eigenwijze wending gaf. Haar creaties werden gesmaakt door het lezerspubliek. Toen ze in het Oost-Vlaamse dorpje Elversele een pop-upwinkel opende, had ze nooit gedacht dat het zo'n succes zou worden. Eind 2013 opende ze haar twee verdiepingen tellende shop op de Melkmarkt: Clouds of fashion.

"Ik had nooit gedacht dat ik dit zou doen, maar ik had altijd al iets met mode", vertelt ze. "Op school keek iedereen naar mijn eigenzinnige outfits, maar enige tijd later merkte ik dat sommigen ze begonnen te kopiëren. Misschien heeft mijn huidige succes te maken met mijn eigen trendsettende stijl? Ik verkoop niks dat ik zelf niet zou dragen."

In alles merk je dat Laurentines zaak ietsje anders is dan de gewone boetiek. Het online gebeuren is sterk uitgebouwd, met heel wat foto's op Facebook en Instagram bijvoorbeeld. De jongedame heeft ondertussen al ruim 7000 volgers op haar teller staan. Voor haar eerste zomercollectie trok ze naar Parijs, omdat daar toch veel meer te vinden is dan in België.

Clouds of fashion, Melkmarkt 6, Antwerpen - Facebook: Clouds of fashion

EB / Gazet van Antwerpen / Clouds of fashion

NIET TE MISSEN