Annick De Ridder en Peter De Roover krijgen derde plaatsen op N-VA-lijsten

Print

Annick De Ridder en Peter De Roover krijgen derde plaatsen op N-VA-lijsten

Na de topplaatsen heeft het Provinciaal Kiescollege van de provincie Antwerpen woensdag ook de zogenaamde 'beschermde plaatsen' op de kieslijsten voor 25 mei ingevuld. Dit zijn plaatsen die - op basis van de verkiezingsuitslag van 2010 - verkiesbaar zijn. Annick De Ridder krijgt de derde plaats op de Vlaamse lijst. Diezelfde plek op de Kamerlijst is weggelegd voor Peter De Roover.

Vorige week raakte al bekend dat Bart De Wever de Kamerlijst trekt, met achter hem Kamerlid Zuhal Demir. Kamerfractievoorzitter Jan Jambon zet zijn schouders onder de lijst als lijstduwer. De Antwerpse OCMW-voorzitter en Vlaams Parlementslid Liesbeth Homans trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Vlaams Parlementslid Kris Van Dijck, tevens burgemeester van Dessel, staat op de tweede plaats. Vlaams minister Philippe Muyters zal duwen.

Vlaamse lijst

Gisterenavond werden de resterende beschermde plaatsen voor het Vlaams parlement ingevuld. Vlaams Parlementslid Annick De Ridder krijgt de derde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement. Marc Hendrickx, Vlaams Parlementslid en eerste schepen in Mechelen, neemt de vierde plaats in. Paul Van Miert, schepen uit Oud-Turnhout, neemt de vijfde plaats in. Klara-presentatrice Manuela Van Werde staat op plaats zes, gevolgd door Herman Wijnants, de voorzitter van voetbalclub Westerlo. Op de achtste plaats staat Kathleen Krekels, schepen in Schilde en logopediste, op de negende plaats Peter Wouters, districtsburgemeester van Deurne, en op de tiende plaats Kamerlid Jan Van Esbroeck. Sofie Joosen, schepen in Duffel, staat op de elfde plaats en Vlaams Parlementslid Goedele Vermeiren uit Mortsel op de twaalfde plaats. Vlaams Parlementslid en burgemeester van Geel Vera Celis is eerste opvolger voor de lijst van het Vlaams Parlement.

Kamerlijst

Ook werd de lijst voor de Kamer verder ingevuld. Peter De Roover, ere-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging en leraar economie, staat op de derde plaats, gevolgd door Bert Wollants, Kamerlid en schepen in Lier. Sophie De Wit, Kamerlid en burgemeester van Aartselaar, staat op de vijfde plaats. Op de zesde plaats staat Rob Van De Velde, Antwerps schepen van ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling. Plaats zeven en acht worden ingenomen door Jan De Haes, N-VA-fractieleider in de provincieraad en Koen Metsu, burgemeester van Edegem. Valerie Van Peel, OCWM-voorzitter in Kapellen, staat op plaats negen, gevolgd door Yoleen Van Camp, een jonge doctorandus medische wetenschappen uit Kasterlee. Zelfstandig verzekeraar Johan Klaps uit Antwerpen is de eerste opvolger voor de Kamerlijst.

Foto's PN en Belga
boven: Bart De Wever en Annick De Ridder
onder: Herman De Bode, Manuela Van Werde, Ben Weyts en Peter De Roover

MEEST RECENT