Zestig nieuwe ligplaatsen voor jacht-en pleziervaart in Klein-Willebroek

Zestig nieuwe ligplaatsen voor jacht-en pleziervaart in Klein-Willebroek

Zestig nieuwe ligplaatsen voor jacht-en pleziervaart in Klein-Willebroek

Print
Willebroek - Afhankelijk van het afleveren van de bouwvergunning start na het bouwverlof de uitbreiding van de Klein-Willebroekse jachthaven, ter hoogte van Ryac en de Victor Dumonbrug. Er komen daar extra 60 ligplaatsen voor de pleziervaart. Vorig jaar heeft Afdeling Zeekanaal al een voorbereidende studie uitgevoerd voor deze uitbreiding in de jachthaven van Klein-Willebroek. Concrete komt het neer op een extra insteekdok tussen het clubhuis van de Rupel Yacht Club (RYAC) en de Victor Dumonbrug. Dit gebied vormt nu al een natuurlijke kom.
Kevin Polfliet, woordvoerder W&Z verduidelijkt dat de uitbreiding goed is voor een zestigtal extra aanmeerplaatsen. "Afhankelijk van de grote van de boten kunnen er nu te samen met het insteekdok van Feveca zo'n 250 boten aanmeren. Na de uitbreiding staat de teller op meer dan 300", vertelt Kevin Polfliet. Daarmee wordt de trend om Klein-Willebroek een centrum voor de pleziervaart te maken bevestigd.

W&Z investeert

In totaal investeert de afdeling Zeekanaal in 2014 31 miljoen euro. Een deel ervan gaat naar onze regio. Op het kanaal betekent dit de vernieuwing van de verouderde rechteroever tussen de oude kanaalarm richting Klein-Willebroek en de Boulevardbrug. Na het bouwverlof wordt in Klein-Willebroek vlakbij de sluis werk gemaakt van de bouw van een nieuw bedieningsgebouw. Tussen de sluis van Wintam en de spoorwegbrug in Willebroek wordt dit vak verder uitgediept tot 9,5 meter. Net als vorig jaar wordt er 60.000m³ gebaggerd.

Op het Kanaal Leuven Dijle gaat de brug aan het Zennegat weldra open. In de toevaargeul naar de Zennegatsluis, worden de verweerde bakstenen muren vanaf mei gerenoveerd en verstevigd. De klus duurt 150 werkdagen. Verderop wordt het wegdek van de Battelbrug in de zomerperiode vernieuwd.

Op het Netekanaal wordt de toevaargeul naar de jachthaven van Emblem uitgebaggerd. Aan de Nete in Lier wordt over een afstand van 500 meter de kade aangepast, om plaats te bieden aan een tiental woonboten, inclusief toegangsweg. De aanleg start in februari. Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio