Vlaamse sterft in Gambia nadat ze gids gered had

Vlaamse sterft in Gambia nadat ze gids gered had

Vlaamse sterft in Gambia nadat ze gids gered had

Print
Een vrouw uit Zottegem is omgekomen bij een ongeval in Banjul, de hoofdstad van Gambia. De 52-jarige Hilde Mornie had samen met haar dochter Jozefien net een ferry genomen toen ze onder de wielen van een losgeslagen vrachtwagen terechtkwam. Haar dochter en twaalf andere opvarenden van de ferry raakten gewond. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws woensdag.

Mornie en haar dochter waren een week geleden vertrokken naar het westen van Afrika. Echtgenoot Johan was thuisgebleven.

Moeder en dochter zouden een rondreis in het land maken. Zondag namen ze de ferry om de rivier Gambia over te steken naar de hoofdstad Banjul. Bij aankomst liep het mis: een vrachtwagen die via de loopplank op de oever wou rijden, raakte op drift en reed dertien opvarenden aan die net daarvoor waren afgestapt. Onder hen ook de Vlaamse vrouw.

ilde Mornie zou haar gids, die met zijn rug naar het aanstormende gevaarte stond, nog net weggeduwd hebben waarna ze zelf geraakt werd, zo vertellen ooggetuigen. De gids viel van de kaai de havengeul in en dankt zijn leven aan de Belgische vrouw. Maar voor Mornie kwam alle hulp te laat. Ze werd verpletterd onder het gevaarte.

Dertien anderen, onder wie haar 21-jarige dochter Jozefien, raakten gewond. Zij zou niet in levensgevaar zijn. Reisorganisator Thomas Cook stuurde een arts mee, die de gewonde dochter zal begeleiden tijdens haar repatriëring naar België.

De Gambiase autoriteiten onderzoeken het incident. De ferrylijn van en naar hoofdstad Banjul heeft een bedenkelijke reputatie. In het verleden waren er al zware ongevallen.

Belga, Kaart Google Maps

MEEST RECENT