Merksemnaar komt om bij arbeidsongeval in rangeerstation

De 42-jarige Danny Simons uit Merksem is dinsdag om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Een locomotief raakte de man in een rangeerstation.

jatimmermans

“De juiste omstandigheden van het ongeval worden momenteel nog onderzocht”, klinkt het bij Pieter Wyckaert van het arbeidsauditoraat. “Voorlopig is het nog te vroeg om een uitspraak te doen over de gebeurtenissen. Maar volgens de politie zou de man aangereden zijn door een locomotief.”

Dat gebeurde terwijl de 42-jarige rangeerder uit Merksem net klaar was met een opdracht. Hij wilde naar het kantoor terugkeren om een andere opdracht aan te nemen. “Was de man niet aandachtig genoeg of is hij gestruikeld, dat zal het onderzoek moeten uitwijzen”, gaat Wyckaert verder. “Op dit moment lijkt het er alleszins op dat hij de normale route gevolgd heeft, maar ook dat wordt verder onderzocht.”

Spooroperator NMBS Logistics, die een beroep deed op de rangeerder via NMBS Freight Services, betreurt het incident. "We dragen veiligheid nochtans erg hoog in het vaandel", zegt woordvoerster Veerle Van Mierlo.

Archieffoto Belga

MEER OVER NMBS

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio