Buurtbewoners tevreden met straf Mancini

Daniela Mancini is veroordeeld tot 30 jaar voor foltering van haar twee stiefdochtertjes. De Braziliaanse overgoot de meisjes van 2 en 5 jaar met ontstopper. De buurtbewoners van de vader Axel vinden de maximumstraf terecht.

dvansant

De wijk in Kontich waar de vader van de twee slachtoffertjes woont, heeft weinig contact met de man. Hij zit vaak in het buitenland. Veel bewoners zouden hem zelfs niet herkennen op straat.

Omwonenden vinden de strafmaat meer dan verdiend, al spreekt de buurt weinig over de zaak.

“In mijn ogen hadden er twee mensen veroordeeld moeten worden”, vertelt een buurtbewoner. “Een vader weet toch wat er met zijn kinderen gebeurt? Als je zoiets vanaf het begin niet opmerkt, dan ben je toch blind? Hij is haar ook gaan bezoeken in voorhechtenis en heeft haar pas veel later laten vallen. Dat vind ik heel moeilijk om te begrijpen. Laat ons hopen dat hij in de toekomst niet van mening verandert.”

“Om problemen vragen”

Daniela Mancini komt pas na vijftien jaar in aanmerking om voorwaardelijk vrij te komen. “Zij zou haar hele leven opgesloten moeten worden”, stelt een buurtbewoner. “Ik begrijp de vader helemaal niet. Als je iemand naar hier haalt met wie je in Brazilië betaalde seks had, dan kan je toch problemen verwachten.”

“Een triestige zaak”, getuigt een andere buurtbewoonster. “Het is goed dat ze gestraft is, maar ik bekommer me meer om de kinderen. De meisjes zijn getekend voor het leven.”

De omwonenden vinden het heel erg, maar praten er onderling weinig over. “We kennen de man nauwelijks”, klinkt het.

De buren wilden enkel anoniem getuigen aangezien zij niet betrokken willen worden in de zaak.

Foto PATRICK DE ROO JAN STASSIJNS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio