Tuchtonderzoek naar dronken politiechef

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) zal het dossier rond de Antwerpse adjunct-korpschef zeker naar zich toetrekken en zal een tuchtonderzoek opstarten. Dat werd maandag vernomen bij haar woordvoerster.

ikerremans

In de media had Vincent Houssin, nationaal ondervoorzitter van de politievakbond VSOA, aangekondigd een brief te zullen schrijven naar minister Milquet met de vraag de zaak naar zich toe te trekken. "Al was het maar om te vermijden dat dergelijke zaken in de doofpot zouden geraken", luidt het.

Glenn Verspeet heeft zijn functie als Antwerps adjunct-korpschef neergelegd nadat hij vrijdagnacht dronken een verkeersongeval veroorzaakte. Hij weigerde eerst een ademtest af te leggen, maar een bloedtest maakte duidelijk dat Verspeet wel degelijk alcohol in het bloed had. Hoeveel promille, dat zal nog moeten blijken uit de resultaten.

Verspeet zal zich in de eerste plaats moeten verantwoorden voor de politierechtbank wegens rijden onder invloed. En daarnaast is er op bevel van de Antwerpse burgemeester een tuchtonderzoek opgestart. Ook minister Milquet heeft het dossier nu naar zich toegetrokken en start een tuchtonderzoek.

Lees ook: Dronken politiechef druipt af na incident

MEER OVER Joëlle Milquet