Mechelen schuift tweede keer aan voor tickets succesmusical

De stad Mechelen bood begin vorige maand tickets aan voor de avant-première van de spektakel-musical '14-18' voor de helft van de prijs. Wegens het succes van de eerste verkoop, zorgde de stad zaterdag voor een vervolg.

dvansant

Alle geïnteresseerden, ook niet Mechelaars, konden zaterdag tickets voor de veelbelovende musical over ‚De Grooten Oorlog' kopen aan een voordeeltarief. Zo konden ze tussen 10 en 15 euro besparen op de normale ticketprijs. "De verkoop verliep opnieuw zeer vlot", reageert burgemeester Bart Somers (Open-Vld). "We kochten de tickets aan via een groepsaankoop. De korting was wat minder dan de eerste keer, maar er werd wel opnieuw massaal gereageerd. Op amper twee uur tijd gingen ongeveer 1000 tickets de deur uit. Er resten nu nog 800 tickets, waar er ondertussen ook al een aantal van verkocht zijn per e-mail."

De eerste geïnteresseerden schoven al vanaf 7.30u aan ter hoogte van het Toerismehuis, vlakbij de Grote Markt. Gewapend met paraplu's trotseerden zij het miezerige weer, maar gelukkig gingen de deuren een kwartiertje vroeger open dan aanvankelijk gepland. "We leerden bij uit de eerste ticketverkoop", lachen Marie-Yvonne Limbos en Linda Mertens, die iets na 10u al hun ticketjes wisten te bemachtigen. "Mijn man begon aan te schuiven om 8u. Om 8u30 kwam Linda en daarna ik", gaat Marie-Yvonne verder. "We zijn in elk geval blij dat we niet achteraan in de rij moesten aanschuiven."

"Bij de eerste ticketverkoop was ik de datum uit het oog verloren", vertelt André Cielen, die achteraan de hekken sluit. "Ik heb geen idee hoe lang ik zal moeten wachten, maar vandaag heb ik gelukkig geen haast. Ik neem het zoals het komt."

"Ik heb de indruk dat het wachten goed vooruit gaat. En van een beetje regen zullen we niet sterven.", relativeert Stefan, die samen met zijn zoontje Nicolas aanschuift. Ook Nicolas krijgt een ticket voor 14-18, want hij is duidelijk gefascineerd door de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. "Ik vind dat héél interessant", klinkt het overtuigend.

Foto Marc Aerts KVRO

MEER OVER Eerste Wereldoorlog

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio