Twintiger uit Tienen probeert te ontkomen aan alcoholcontrole en sterft in ongeval

Twintiger uit Tienen probeert te ontkomen aan alcoholcontrole en sterft in ongeval

Twintiger uit Tienen probeert te ontkomen aan alcoholcontrole en sterft in ongeval

Print
Een 27-jarige man uit Tienen is zaterdagnacht rond 01.40 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Leuvenselaan. De man probeerde te ontkomen aan een politiecontrole en verloor daarbij de controle over zijn voertuig. Dat ging uiteindelijk over de kop, waarbij de twintiger uit de wagen werd geslingerd. Alle hulp kwam voor hem te laat. Dat meldt het Leuvense parket.

Een patrouille van de Tiense politie merkte het voertuig van de twintiger op toen die zwalpend over de weg reed. De agenten wilden de wagen tegenhouden voor een controle maar de bestuurder zag dat duidelijk niet zitten en ging ervandoor. In de achtervolging die zich daarop ontspon, haalde de vluchtwagen zo'n hoge snelheden dat het voor de politie niet meer veilig werd om hem van dichtbij op de hielen te blijven zitten.

Op de Leuvenselaan voerde de twintiger een inhaalmanoeuvre uit maar zijn wagen reed daarbij over een oneffenheid in de weg, waardoor de bestuurder de controle over het voertuig verloor en de wagen weggekatapulteerd werd. Het voertuig doorploegde zes voortuinen en botste tegen een stenen trap, waardoor het over de kop ging. De 27-jarige bestuurder werd daarbij uit de wagen geslingerd en kwam om het leven.

Het Leuvense parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsarts aan. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat het ongeval zeer waarschijnlijk te wijten is aan de overdreven snelheid en de oneffenheid in de weg. Waarom de twintiger zich aan de politiecontrole probeerde te onttrekken, is nog niet duidelijk.

Belga
Archieffoto Belga

Nu in het nieuws