Seizoen voor Antwerp na nieuw verlies wellicht helemaal over en uit

Antwerp zakt steeds dieper weg. Ook op het veld van Lommel ging de Great Old zaterdagavond onderuit, nu na een vlijmscherpe dribbel van Regales voor het uur. Hasselbaink en co pakken zo nul op zes in de strijd om de derde periode en lijken nu wel helemaal uitgeteld voor de prijzen.

mceulemans

Voor Antwerp en vooral voor coach Jimmy Floyd Hasselbaink was het gisteravond andermaal echt wel bittere ernst in het hoge Limburg. Nog voor er ook maar een bal was getrapt, wist de Great Old wat het op het veld van Lommel te doen stond: winnen, niets minder. Maar tussen weten, zeggen en doen, gaapt steevast een verraderlijke kloof, dat weet de Nederlander ondertussen ook wel.

'Geschorste' Manset toch in de basis

Hasselbaink miste alweer de geblesseerden Bostock en Güvenç, en ook de geschorste Seppe Kil. Wél van de partij: Mathieu Manset, omdat Antwerp gisterochtend toch nog in hoger beroep tegen diens schorsing was gegaan. Ook Gomelt, lang buiten strijd met een adductorenletsel, kreeg het vertrouwen. De Roeck gaf alsnog forfait wegens nek- en schouderklachten. Chelsea-aanwinst Clifford begon op de bank.

Antwerp startte het meest matuur, maar het was Lommel dat enkele keren echt scherp voor de kooi van Terol verscheen. Op het kwartier deed Antwerp appel voor handspel, maar scheids Vinche verroerde geen vin. Nogmaals om dezelfde reden opschudding voor de rust, maar dan aan de overkant, toen Nirisarike Regales schijnbaar neerhaalde. Maar Vinche deed andermaal alsof zijn neus bloedde. Bovendien hield Terol kort daarna Brogno van de 1-0.

Na de rust bleef Stijn Vreven, die een patent heeft op verwijderingen uit zijn dug-out, vrijwillig achter de balustrade. Maar de Lommelcoach mocht al snel vieren, want Regales speelde de Antwerpdefensie zonder pardon op een hoopje: 1-0. De koppende Tano was dicht bij de gelijkmaker. Hasselbaink gooide nog Calabro en later Mombongo-Dues in de strijd, maar dat leverde allemaal en vooral andermaal niets meer op. De Antwerpspelers dropen voor de zoveelste keer dit seizoen en onder een licht fluitconcertje van de eigen aanhang roemloos af.

STDR

Foto DD

Scheidsrechter: Philippe Vinche. Toeschouwers: 3.000. LOMMEL UNITED: Thoelen - Goossens, Lenaerts, Neven, Rykx - Debauve, Scheelen (87' Verbist), Omolo, Gaethofs (84' Degeling) - Brogno (78' Jutten), Regales. ANTWERP: Terol - També, Nirisarike, Maynard, Vansteenkiste - De Decker, Gomelt (56' Clifford), Bakkenes (70' Calabro) - Dom, Tano (86' Mombongo-Dues) - Manset. Doelpunten: 58' Regales 1-0. Gele kaarten: 16' De Decker (fout), 20' Brogno (fout), 29' Gomelt (fout), 35' Regales (fout), 44' També (fout), 70' Debauve (spelbederf). Rode kaarten: geen.

Vastgoed

Jobs in de regio