1/2

Dieven plunderen meubelzaak

Dieven hebben de voorbije dagen een grote slag kunnen slaan bij de meubelwinkel Abitare Mooi Wonen, het voormalige Teak & More, langs de drukke Antwerpseweg in Geel.

De uitbaatster stelde woensdagochtend vast dat dieven zo goed als het hele magazijn, een grote tent met eiken meubels en tapijten, hadden geplunderd. Na die roof kwamen de daders in de nacht van woensdag op donderdag zelfs terug om een vrachtwagen geladen met meubels voor klanten leeg te maken.

Zaakvoerster Terry Knijff is er het hart van in. "De eerste diefstal vond vermoedelijk al maandagnacht plaats. Maar omdat dinsdag de zaak gesloten was, hebben we die inbraak pas woensdag kunnen vaststellen", legt Terry Knijff uit. "De dieven hebben allerlei meubels zoals kasten, stoelen, salons en dressoirs, vooral uit eik, meegenomen maar ook tapijten met handgeknoopte wol. Het ging vaak om heel grote en waardevolle stukken. Een grote kast weegt al gauw 250 kilo en is 2.000 euro waard."

Een ploeg van de politiezone Geel kwam donderdagochtend ter plaatse om de inbraken vast te stellen. De meubelverkoopster was donderdag nog volop bezig met het in kaart brengen van de gestolen meubels, vermoedelijk ruim dertig stuks. De schade loopt in de tienduizenden euro's.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

Bart Van den Langenbergh

Foto Karel Hemerijckx

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio