Bart Wellens trekt streep over seizoen

Bart Wellens trekt streep over seizoen

Bart Wellens trekt streep over seizoen

Print
Bart Wellens moet omwille van aanslepende rugproblemen een kruis maken over de rest van zijn veldritseizoen. Dat maakte zijn team Telenet-Fidea woensdag bekend.

Zes weken platte rust

"Na het passeren van een botscan en een MRI en na overleg tussen ploegdokter Peter T'Seyen, neurochirurg Gert Demulder en manager Hans van Kasteren heeft Bart beslist dat hij onmiddellijk de competitie verlaat", klinkt het. "Het is de bedoeling om via zes weken rusten en gerichte infiltraties en behandelingen klaar te zijn voor een vlotte revalidatie zodat er naar volgend veldritseizoen toe een normale zomeropbouw kan worden afgewerkt. De dokters stelden Bart gerust dat zijn carrière absoluut niet in gevaar is".

Wellens werd knap derde op het BK, maar kreeg opnieuw last van zijn rug en werd niet geselecteerd voor het WK van zondag in het Nederlandse Hoogerheide.

"Veronderstel dat ik in de WK-selectie zou hebben gezeten, ik zou vandaag hebben afgemeld. De voorbije twee dagen kon ik niet trainen, vandaag fietste ik een halfuurtje. Het was niet te doen. Ik stop onmiddellijk omdat ik de geruststelling heb dat de ellende zich oplost. Ik zou heel graag op volle kracht mijn contract tot 1 maart 2016 afwerken. Ik zou met veel pijnstillers en afzien drie weken hebben verder gekund, maar hoe? Ik zou enkel de rest van mijn carrière hebben gehypothekeerd. Ik ben niet meer bereid om constant pijnstillers te nemen, ik doe al weken niets anders. Het eerste wat me te doen staat is vrijdag de pijnkliniek bezoeken. De pijn neutraliseren is de eerste stap."

Foto Belga
BELGA

Meer sportnieuws