Kris Peeters niet mee op handelsmissie naar Saoedi-Arabië en Oman

Vlaams minister-president Kris Peeters zal niet deelnemen aan de prinselijke handelsmissie naar Saoedi-Arabië en Oman tussen 14 en 21 maart. Peeters zal niet deelnemen wegens "agendaproblemen". Zo heeft hij geantwoord op een vraag van Belga. Aan de missie , die opnieuw geleid zal worden door prinses Astrid, zullen tientallen Vlaamse bedrijven uit verschillende sectoren deelnemen.

dvansant

Minister-president Peeters kreeg in het Vlaams Parlement op 14 januari vragen over zijn eventuele deelname aan de geplande handelsmissie. Met name Fientje Moerman (Open Vld) en Elisabeth Meuleman (Groen) maakten kritische kanttekeningen bij de situatie van de mensenrechten, en meer specifiek de vrouwenrechten, in Saoedi-Arabië. Peeters liet toen nog weten dat zijn deelname "on hold" stond en dat hij zijn deelname onder meer zou laten afhangen van het programma.

Nu laat de minister-president verstaan dat hij "wegens agendaproblemen" niet zal deelnemen aan de missie. Eerder raakte ook bekend dat van de vrouwelijke deelnemers aan de handelsmissie enkel prinses Astrid geen hoofddoek zal moeten dragen.

Archieffoto Belga BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER