Guy Van Sande duikt op in vijfde seizoen van ‘Vermist’

Een komen en gaan van acteurs, dat kenmerkt het vijfde seizoen van 'Vermist'. Kevin Janssens stopt, Koen De Bouw keert terug en Guy Van Sande speelt een opmerkelijke bijrol.

jatimmermans

'Vermist' is ook dit seizoen een springplank voor jong talent. Na Clara Cleymans, Joy Anna Thielemans en Matteo Simoni in vorige jaargangen mogen Lize Feryn ('In Vlaamse velden') en Anemone Valcke ('Loslopend wild') aandraven. "Maar kijk vooral uit naar Guy Van Sande. Die is me nog het meest bijgebleven", zegt regisseur Jan Verheyen.

Voor de acteur was het zijn eerste rol na het opdoeken, en zijn breed in de pers uitgesmeerde ontslag, bij 'Zone stad'. "Ik vraag zulke mensen bewust niet als die vast verbonden zijn aan een andere reeks, en zeker als dat dan ook nog een politiereeks betreft. Om diezelfde reden zit ook Werner De Smedt nu pas in 'Vermist'. Guy, te zien in de voorlaatste aflevering van dit seizoen, speelt de slechterik. Hij is een louche kerel die winkeliers afperst. De mensen zien hem altijd aan de zijde van de wet, en nu is hij de tegenpool. Dat pakte echt goed op het scherm. Zijn passage was wat mij betreft dermate opgemerkt, dat ik hem laat terugkomen in het zesde seizoen. Maar dat moet nog geschreven worden", aldus Verheyen.

TOVE

Archiefbeeld vtm