MIVB op zoek naar 1.000 nieuwe werknemers

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wil dit jaar duizend nieuwe werknemers aanwerven. Die zijn noodzakelijk door de uitbreiding van het net, het wagenpark en de diensten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

B

p> "Wat we nu meemaken, is nooit eerder gezien in het bestaan van de MIVB", zegt directeur-generaal Brieuc de Meeûs. "We breiden de metro uit, kopen heel wat nieuwe toestellen en werven zo'n duizend mensen aan." Momenteel werken bij het bedrijf in totaal zowat 7.200 mensen en daar komt nog vijftien procent bij. De directeur-generaal wijst erop dat MIVB vorig jaar ook al 850 nieuwe krachten aanwierf.

De nieuwe banen zijn niet enkel het gevolg van de uitbreidingen binnen het bedrijf. "De generatie van net na de Tweede Wereldoorlog bereikt stilaan de pensioengerechtigde leeftijd", legt de Meeûs uit.

De profielen die het bedrijf zoekt zijn uiteenlopend. Naast een vierhonderdtal chauffeurs, is er ook plaats voor bijna 300 bedienden, 160 technische arbeiders, 85 preventiemedewerkers en een vijftiental veiligheidsmedewerkers.

Vorig jaar ontving MIVB 16.000 sollicitatiebrieven voor de 850 vacatures.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER