Brug Mechelsestraat krijgt nieuw wegdek

Print
Lier - Waterwegen en Zeekanaal start in de zomervakantie met de vernieuwing van het wegdek van de brug die de Mechelsestraat met de Mechelsesteenweg verbindt.
De voorbereidende werken door Eandis beginnen al op maandag 3 februari.
Hiervoor wordt de Pieter Breughellaan ter hoogte van de Mechelsesteenweg tot 31 maart afgesloten. Op deze locatie zal de aannemer een laszone inrichten.
Verkeer wordt omgeleid via de Frans Boogaertslaan en de Bosstraat.

Vanaf maandag 17 februari starten de nutsmaatschappijen aan de pare zijde (kant ziekenhuis en stadion Lyra) met het boren van de leidingen onder de brug. Aansluitend wordt er aan de overzijde gewerkt. Het einde van deze boringen is tegen eind maart gepland. Daarna volgt tot 30 april het aansluiten van de leidingen. De exacte timing van de vernieuwing van de bestrating van de brug wordt nog bepaald in samenspraak met Waterwegen en Zeekanaal, het ziekenhuis en de scholen. De werkzaamheden zullen in elk geval in juli en augustus plaatsvinden.

Vanaf 17 februari tot 30 april wordt er op de Mechelsesteenweg eenrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Kazernedreef tot in de Mechelsestraat aan de inrit van het ziekenhuis. Alleen verkeer richting stadscentrum wordt toegelaten. Verkeer vanuit het centrum dat naar de Ring (R16) moet, wordt via de Antwerpsesteenweg afgeleid. Verkeer vanuit de Kapucijnenvest dat naar de Ring moet, wordt afgeleid via Zimmerplein richting Netelaan en Aarschotsesteenweg. Verkeer vanuit de Baron Opsomerlaan en Kanunnik Davidlaan wordt afgeleid richting centrum via Mechelsestraat.

Fietsers en voetgangers blijven altijd in beide richtingen over de brug kunnen. Ook fiets- en voetgangersverkeer dat via de stadsvesten de Mechelsestraat oversteekt, blijft mogelijk.

Info: 03.8000.383, verkeer@lier.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio