Lierse Koffie erkend als streekproduct

Lierse Koffie erkend als streekproduct

Lierse Koffie erkend als streekproduct

Print
Lier - Lierse Koffie, gemaakt door Van Ouytsels Koffiebranderij, mag zich voortaan een streekproduct noemen. De koffie wordt in twee soorten aangeboden: als Java-Mokka en als De Doornenkroon. Judith Van Ouytsel brandt de bonen minstens één keer per week.
"Beide mengelingen bestaan voor 100 procent uit Arabica-koffiebonen. De Doornenkroon maak ik op basis van Braziliaanse Santosbonen. Die geven de koffie een vrij zachte smaak met toch nog een goede volle body. Voor de Java-Mokka gebruik ik Maraggype-bonen uit Guatemala. De groene bonen worden hier in balen geleverd. Ik maak er mijn eigen mengeling mee en die brand ik dan in mijn eigen koffiebranderij achter de winkel", zegt Judith Van Ouytsel.

"Beide koffies worden al sinds 1920 door mijn voorouders gemaakt. Ernest Van Ouytsel startte zijn koffiebranderij in 1876 op de Grote Markt in Lier. De Doornenkroon noemde hij naar het gebouw waarin hij woonde. Ik ben ondertussen de vijfde generatie die de koffiebranderij openhoudt. Dat twee van onze mengelingen nu als streekproduct erkend zijn, maakt me erg trots."

Judith Van Ouytsel verkoopt de Lierse Koffie in haar winkeltje aan de Rechtestraat 29 in Lier. Een pakje met 250 gram bonen of gemalen Lierse Koffie kost 4,10 euro.

www.koffievanouytsel.com

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio