Milquet: "Wat Bonte zegt, is helemaal niet waar"

Milquet: Wat Bonte zegt, is helemaal niet waar

Milquet: "Wat Bonte zegt, is helemaal niet waar"

Print
Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft dinsdag in de Kamer met klem ontkend dat de informatie over Belgische Syriëstrijders onvoldoende doorstroomt, zoals Vilvoords sp.a-burgemeester Hans Bonte had gesteld. "De verkiezingscampagne is begonnen, maar men moet ten minste de waarheid vertellen", sneerde Milquet.

"Ik stel vast dat de informatie waar de verschillende diensten over beschikken, de gerechtelijke diensten, de politie, de staatsveiligheid, niet terecht komt bij diegene die verantwoordelijk is voor de veiligheid, zijnde de burgemeester en de politie", hekelde Bonte vorige week in het VRT-programma Terzake.

Milquet sprak dat echter met klem tegen. "Elke vrijdag vergadert de taskforce over Syrië in aanwezigheid van de korpschef van Vilvoorde. Elke vrijdag is hij aanwezig", onderstreepte ze in antwoord op vragen van Kamerleden Theo Francken (N-VA), Jan Van Esbroeck (N-VA) en Peter Logghe (VB). Ook Bonte is dus op de hoogte van alle gegevens die worden uitgewisseld tussen de staatsveiligheid, OCAD, het federaal parket en de federale politie.

"Eerst en vooral moet de heer Bonte zijn job doen en zijn verantwoordelijkheid in zijn stad opnemen", kaatste Milquet de bal nog stevig terug. Vilvoorde kreeg ook als enige 52.000 euro extra voor het aanwerven van een radicaliseringsambtenaar. "In zijn stad gebeuren veel zaken, maar die zijn eerst en vooral een verantwoordelijkheid voor de lokale politie. Wij doen alles wat wij kunnen."

Foto Photo News

MEEST RECENT