Okay gaat concurrentie aan

Print

Okay gaat concurrentie aan

Zandhoven - Onder overweldigende belangstelling van veel buurtbewoners vond dinsdag de openingsreceptie plaats van de nieuwe Okay-buurtsupermarkt aan de Goormansstraat in Zandhoven, op de plaats waar vroeger feestzaal 't Steentje stond. Vanaf woensdag 29 januari kan iedereen er komen shoppen.
De Okay is eigenlijk de buurtsupermarkt van de Colruytgroep. "Het beleid is hetzelfde: wij houden in een straal van vijf kilometer de prijzen van de concurrentie in het oog, dus ook van Lidl en Aldi", legt algemeen directeur Chris Van Wettere uit. "En wij garanderen de laagste prijs. We hebben alle productgroepen zoals in een gewone Colruyt, ons gamma is breed. Maar niet zo gespecialiseerd. In plaats van vijftien soorten ketchup, hebben wij er maar vijf. Geografisch gezien, vullen de Okays de gaten in tussen de Colruyt-supermarkten."

De Okay is elke dag open van 8.30u tot 19.30u, met als sluitingsdag zondag. Schepen van Middenstand Steven Van Staeyen (CD&V) schetste in zijn speech de historiek van de site, hoe het van diamantfabriek naar café-feestzaal 't Steentje en nu dus tot Okay evolueerde. "We hebben wat gepingpongd over de hoogte en parkeerplaatsen, maar uiteindelijk heeft de gemeente dit project altijd wel gesteund. Dit is een keuze voor eerlijke concurrentie ten voordele van onze inwoners en werkgelegenheid. Vier jonge Zandhovenaars gaan hier aan de slag."

De andere Zandhovense supermarkten houden hun hart vast. Van Staeyen begrijpt hun angst. "Maar prijs is niet het enige verkoopsargument. Er zijn andere manieren om het verschil te maken. Onze middenstand kan op ons blijven rekenen. Colruyt heeft al veel klanten in Zandhoven. Zij zullen nu minder ver moeten rijden. Het wordt nu wel drukker op de rotonde. Dat is effe wennen. Ik raad iedereen aan om twee keer naar links en rechts te kijken."

De nieuwe Okay stelt elf mensen tewerk. Veronique Gielens uit Duffel, die drie jaar de Okay in Blaasveld leidde, wordt storemanager. "Een Okay is bedoeld voor de dagdagelijkse aankopen. Verder staan we bekend om onze versafdeling met groenten, fruit en bereide maaltijden, en brood, koffiekoeken en patisserie."

De buren toonden zich gisteren tevreden. "Alles wat er is, moet er zijn", vindt naaste buurman Leo Bruyninckx. "De winkel ziet er compact en ordelijk uit. Toen ik vorig jaar hoorde dat hier een Okay zou komen, ben ik eens binnengesprongen in de Okay in Herenthout om een idee te krijgen. Het ziet er niet slecht uit." Ook veel Zandhovenaars die nu al trouwe klant zijn bij Colruyt in Sint-Antonius, Malle en zelfs Herentals, gaven aan dat ze hun productgroepen eigenlijk allemaal wel terugvonden in de nieuwe Okay en vanaf vandaag minder lang in de auto zullen moeten zitten om hun boodschappen te doen.

Wie de weg vraagt naar de Okay op de N14, zal voortaan wel extra uitleg moeten geven of hij meubelen of verse groenten nodig heeft, want over de brug van Zoersel ligt nog meubelzaak Okay.

Kristin Matthyssen

Foto's Joren De Weerdt

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio