Al 80.000 tickets verkocht voor '14-18' in Nekkerhal

Print

Al 80.000 tickets verkocht voor '14-18' in Nekkerhal

Het loopt storm voor de overweldigende spektakelmusical 14-18, een technisch huzarenstukje van Studio 100. Al meer dan 80.000 mensen kochten een ticket.

Regisseur Frank Van Laecke beloofde een imposant spektakel en de eerste blik op het overweldigende decor bewijst meteen dat hijzich aan zijn woord houdt. "Het publiek beleeft dit grote epos, met een ijzersterk verhaal en prachtige muziek van Dirk Brossé, als in een film. De voorstelling bevat regen, sneeuw, vuurwerk, ontploffingen, paarden. Ongezien in Vlaanderen", verzekert de regisseur.

Yves Vervloet, die mee het hele decor en de rijdende tribune voor de voorstelling uitwerkte, maakt duidelijk hoe uitzonderlijk de productie wordt. "We hadden al snel door dat een bestaande tribune niet zou voldoen: er moest een nieuwe gemaakt worden. De cijfers zijn zo enorm, dat we alles geregeld dubbel checkten om te zien of het wel kon kloppen. De tribune voor 2000 mensen bestaat uit 100 ton staal en 1800 vierkante meter hout. Als ik de bouten en moeren niet meereken, zijn er 58.000 onderdelen in de tribune."

Doet het beloofde spektakel zin krijgen om te gaan kijken? Dan bent u niet alleen. De kaartverkoop is volgens producent Studio 100 al even spectaculair als de voorstelling. "We zitten nog drie maanden voor de première en er zijn al 80.000 tickets verkocht. We zijn van onze sokken geblazen", erkent producent en Studio 100-topman Hans Bourlon.

De musical is vanaf april exclusief te zien in de Nekkerhal in Mechelen.

www.1418.nu

Lees meer in uw woensdagkrant.

GUY VAN VLIET

Foto's Dirk Vertommen

.

Nu in het nieuws