Partner Mancini kiest voor zijn kinderen

Print
De vader van de slachtoffertjes, Axel, heeft Daniela Mancini (36) gedumpt. Afgelopen weekend zei hij nog tegen de speurders dat hij zijn Braziliaanse vriendin niet wilde "weggooien als een gebruikte zakdoek", hoewel hij toen wist dat ze zijn kinderen met ontstopper had overgoten, maar nu zou hij toch het licht hebben gezien, bleek tijdens zijn verhoor dinsdagnamiddag.

"Ik kies voor mijn kinderen en in dat opzicht is een relatie met Daniela niet meer mogelijk", zei hij. Of hij ook alle contact met haar verbreekt, liet hij in het midden.

"Onder mijn huid"

Axel was in april 2010 tot over zijn oren verliefd geworden op de Braziliaanse. "Ze had een enorme persoonlijkheid, ik kon goed met haar praten en we maakten veel plezier. Ze zat onder mijn huid en ik wilde alles doen om de relatie te laten slagen."

Dat hield in dat hij in december 2010 een punt zette achter zijn huwelijk en Daniela in mei 2011 naar België haalde. "De maanden dat we samen in Kontich woonden, beschouw ik nog altijd als de beste van mijn leven. Op enkele hoog oplopende ruzies na - en ik geef toe dat die wel eens met fysiek geweld gepaard gingen - verliep onze relatie fantastisch."

Assisenvoorzitter Dirk Thys merkte fijntjes op dat hij in die beste maanden van zijn leven wél het vertrouwen van zijn oudste dochter was kwijt geraakt. Axel had het meisje immers niet geloofd toen ze hem vertelde dat Daniela tijdens een vakantie aan zee aan haar haren had getrokken en tegen haar oren had geslagen, en geloofde eerder dat het meisje zichzelf verwond had.

Opvliegend karakter

De voorzitter stuurde het verhoor vervolgens naar 20 november 2011, de dag waarop Daniela zijn kinderen met ontstopper had overgoten. "Wetende wat er vooraf aan de zee gebeurd was, wetende dat Daniela opvliegend kon zijn, waarom twijfelde u dan opnieuw aan uw dochter toen ze naar Daniela wees?", vroeg Thys.

"Ik kon me niet voorstellen dat de vrouw van wie ik zoveel hield tot zoiets in staat was", antwoordde Axel. "Maar u kunt zich wel voorstellen dat het kind van wie u zoveel houdt dat verzint?", repliceerde de voorzitter. "Het is moeilijk uit te leggen. Mijn gevoelens stonden lijnrecht tegenover elkaar", zei Axel.

Waarom nu wel?

Nog niet zo lang geleden, op 15 januari, had Daniela hem de waarheid verteld. Advocaat-generaal Alexandra Van Kelst vond het vreemd dat hij de relatie toen nog niet verbroken had. "U bent op 16, 18 en 20 januari terug geweest en volgens het gevangenispersoneel vlogen de 'I love you's' toen nog in het rond. Waarom zou ik moeten geloven dat u dat de relatie nu wel stop zet?"

Meester Walter Damen wilde namens de dochters van Axel vooral weten of hij alle contact met Daniela gaat verbreken, maar daar kwam geen eenduidig antwoord op. "Ik ga geen ongestoord bezoek meer met haar hebben. Of ik haar nog gewoon ga bezoeken en of ik haar nog financieel ga steunen, moet ik nog bekijken." Damen antwoordde daarop dat zijn dochters een duidelijker signaal verdienen dan dat en daarmee kwam een einde aan een verhoor dat vier uur duurde.



Foto Joris Herregods

.

Nu in het nieuws