De Wever en Magnette debatteren eind maart op VRT en RTBF

De Wever en Magnette debatteren eind maart op VRT en RTBF

De Wever en Magnette debatteren eind maart op VRT en RTBF

Print
N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette hebben in principe toegezegd om eind maart een rechtstreeks televisiedebat te voeren op de VRT en de RTBF. Ze zouden dat doen tijdens de zondagse politieke programma's De Zevende Dag en Mise au Point. Dat meldt de digitale krant van Sudpresse woensdagavond en is bevestigd door verschillende bronnen.

Ivan De Vadder, presentator van De Zevende Dag, bevestigt dat beide partijvoorzitters hebben toegezegd, maar blijft voorzichtig. "Zeker zijn we pas als ze beiden in onze studio zitten. We hebben dit in het najaar al eens geprobeerd, maar dat is toen niet doorgegaan".

Het debat tussen beide voorzitters is om verschillende redenen interessant. N-VA en PS staan in het huidige politieke debat lijnrecht tegenover elkaar, maar hun aanvallen verlopen altijd via de pers.

"Bovendien zijn beiden parallellen van elkaar: ze zijn elk burgemeester van de grootste stad in hun gewest en tegelijkertijd voorzitter van de grootste partij in hun gewest. Het is onze journalistieke plicht om dit te doen", zegt De Vadder.

De kwestie ligt wel politiek gevoelig, vooral aan Franstalige kant. De voorbije weken woedde een polemiek rond de aanwezigheid van premier Elio Di Rupo in een amusementsprogramma op de RTBF, op enkele maanden van de verkiezingen. Dat het debat tussen De Wever en Magnette zou kaderen in bestaande, wekelijkse politieke programma's, moet soortgelijke kritiek alvast counteren.

Foto's Photo News

MEEST RECENT