Gedupeerden Sint-Niklase oplichter worden na 14 jaar vergoed

De gedupeerden van de Sint-Niklase oplichter Thierry Busschaert zullen 14 jaar na de feiten voor een deel vergoed worden. Dat meldt de regionale zender TV OOST dinsdag. De advocaten van de gedupeerden ramen het percentage van de uitbetalingen op 45 procent van de gevraagde schadevergoedingen.

drombouts

Tussen 1997 en 2000 lichtte Busschaert als zaakvoerder van een beleggingskantoor aan het Onze-Lieve-Vrouweplein in Sint-Niklaas 400 mensen op voor een totaal bedrag van om en bij de 25 miljoen euro. Busschaert werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. Het hof van Beroep in Gent verzwaarde de straf tot vier jaar effectief en liet de man onmiddellijk aanhouden.

Uit het faillissement van Busschaert werd geprobeerd om het geld te recupereren. "Normaal is het zo dat de bevoorrechte schuldeisers worden uitbetaald en dat de gewone schuldeisers in de kou blijven staan. Hier ontvangen ze toch een niet onaanzienlijk gedeelte, een percentage dat we op 45 percent ramen. Ik denk dat dat een behoorlijk resultaat is", zegt advocaat van de gedupeerden Alain Cleyman aan TV OOST.

Archieffoto

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio