Antwerps Stedelijk Onderwijs : "Wij werken al jaren met maximumfacturen"

Antwerps Stedelijk Onderwijs : Wij werken al jaren met maximumfacturen

Antwerps Stedelijk Onderwijs : "Wij werken al jaren met maximumfacturen"

Print
Antwerpen - Het Antwerpse Stedelijk Onderwijs beweert te kampen met heel wat achterstallige schoolfacturen. Toch gelooft het in de werking van zijn sociale dienst en in de maximumfactuur die nu al wordt gehanteerd in verschillende takken het onderwijs.

De maximumfactuur wordt al gebruikt in het basisonderwijs, het buitengewoon onderwijs én in de eerste graad van het secundair. "Zo zijn we voortrekkers van een sociaal beleid voor onze leerlingen", klinkt het bij het Stedelijk Onderwijs.

Eind 2013 stond bij het Stedelijk Onderwijs de teller van de openstaande vorderingen (facturen die al meer dan twee maanden onbetaald bleven) op 917.035 euro. Dat is een daling van 15,5´% ten opzichte van 2012, ondanks de toenemende kinderarmoede en stijgende leerlingenaantallen", aldus het onderwijsnet.

Een van de mogelijke oorzaken voor de daling is volgens het Stedelijk Onderwijs de opstart van een eigen sociale dienst. Die bemiddelt tussen scholen, ouders en hulporganisaties zodat juridische stappen zo lang mogelijk kunnen worden uitgesteld. Intussen werden zowat 500 dossiers geopend en in alle behandelde gevallen zou een onderlinge oplossing gevonden zijn. Bovendien kunnen zowel ouders als leerkrachten er terecht met vragen.

"Kinderen mogen niet de dupe worden van onbetaalde rekeningen. Ook directies hebben andere dingen te doen dan bezig zijn met openstaande betalingen", zegt Wim Van Rompu, divisiedirecteur bij het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Belga

Archieffoto LADI

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio