Inbrakenplaag Retie houdt aan ondanks tiental aanhoudingen

Inbrakenplaag Retie houdt aan ondanks tiental aanhoudingen

Inbrakenplaag Retie houdt aan ondanks tiental aanhoudingen

Print
Retie - Het centrum van Retie in de Kempen kampt sinds de kerstperiode met een erg hardnekkige inbrakenplaag. Volgens de lokale politie van de zone Kempen Noord-Oost gaat het intussen al om ruim vijftien inbraken die telkens plaatsvonden tussen 17 en 19 uur 's avonds.

Opmerkelijk volgens korpschef Daniël Hannes is dat er al een tiental aanhoudingen zijn gebeurd van al dan niet op heterdaad betrapte daders, toch blijven de feiten zich nog steeds voordoen. De politie vindt het grote aantal inbraken erg verontrustend, hoewel er niet meteen sprake is van één en dezelfde gebruikte methode, en dus allicht ook niet van een dadergroepering.

"De tot nu toe gevatte verdachten zijn afkomstig uit verschillende Oost-Europese landen en hebben geen vast verblijfsadres in België, maar er zijn geen aanwijzingen dat ze tot dezelfde bende horen", zegt korpschef Hannes. "De inbrekers hebben het blijkbaar vooral gemunt op juwelen en laptops", zegt Hannes nog.

Hannes roept de inwoners van Retie en omstreken op om de komende tijd extra waakzaam te zijn voor verdachte voertuigen en meteen de politie te contacteren als ze iets vreemd opmerken.

Belga

Archieffoto PPE

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio