Thomas More heeft beste opleiding journalistiek

Thomas More heeft beste opleiding journalistiek

Thomas More heeft beste opleiding journalistiek

Print
Mechelen - De opleiding journalistiek van de hogeschool Thomas More in Mechelen heeft van de visitatiecommissie het beste rapport gekregen.
Vorig jaar hebben de bacheloropleidingen journalistiek van zes Vlaamse hogescholen het bezoek gekregen van een visitatiecommissie. Die is samengesteld uit deskundigen van buiten de opleidingen en de instellingen. De commissie evalueert de kwaliteit en schrijft haar bevindingen neer in rapporten.

Samen met de AP Hogeschool heeft Thomas More een goede beoordeling gekregen. De hogeschool krijgt zelfs een excellent voor haar volledige leerproces. "Dankzij deze excellent mag Thomas More Mechelen zich profileren als een internationaal voorbeeld voor journalistiek onderwijs", zegt opleidingshoofd Iris De Roover.

Het is vrij uitzonderlijk dat een opleiding van een visitatiecommissie een excellente beoordeling krijgt. "De visitatie was onder de indruk van de manier waarop de opleiding crossmediaal leert werken voor radio, televisie, kranten, tijdschriften en internet. Dat de opleiding met 21bis.be studenten de kans geeft om zelf te publiceren, is volgens de commissie een voorbeeld van hoe het moet", luidt het. Een voorbeeld zijn volgens de commissie ook de internationale samenwerkingsverbanden met uitwisselingsprojecten.

SVH

Foto SVH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio