Dijlepad aan hogeschool wordt afgesloten

Dijlepad aan hogeschool wordt afgesloten

Dijlepad aan hogeschool wordt afgesloten

Print
Mechelen - Het Dijlepad aan campus De Ham van de hogeschool Thomas More in Mechelen wordt vanaf maandag 3 februari minstens drie jaar afgesloten. Dat is nodig om de twee bruggen over de Dijle aan te leggen voor de spoorbypass en de nieuwe weg die Mechelen-Zuid zal verbinden met de N15 (Nekkerhal).
Om die klus te klaren, is de afsluiting van het jaagpad tussen de Zandpoortvest en het sluizencomplex Nekkerspoel-Borcht noodzakelijk. De verbinding tussen Muizen en de wijk Nekkerspoel blijft langs de twee zijden van de rivier wel mogelijk. Naast de nieuwe spoorwegbrug en de autobrug over de Binnendijle wordt ook geïnvesteerd in een bijkomende oeververbinding voor voetgangers en fietsers.

Door de afsluiting is er een omleiding gepland. "Wie vanuit Muizen naar het Raghenoplein wil, wordt even voordien aan het containerpark afgeleid naar Hanswijk de Bercht. Van daaruit via de Smisstraat naar de Leuvensesteenweg", zegt woordvoerder Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging. De werkzaamheden duren minstens drie jaar. Eens ze klaar zijn, krijgen fietsers en voetgangers van op het Dijlepad wel rechtstreeks toegang naar het Douaneplein en de Leuvensesteenweg.

SVH

Foto SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio