N-VA en CD&V distantiëren zich van voorstel gratis wifi

N-VA en CD&V distantiëren zich van voorstel gratis wifi

N-VA en CD&V distantiëren zich van voorstel gratis wifi

Print
De provincie Antwerpen onderzoekt de mogelijkheid om gratis wifi te faciliteren over haar hele grondgebied. Dit verrassende idee werd gelanceerd door gedeputeerde voor Communicatie en ICT Inga Verhaert (sp.a), maar deze aankondigingspolitiek zint coalitiepartners CD&V en N-VA niet. "Een deputatie beslist collegiaal, daar willen wij niet van afstappen", luidt het.

In een persbericht distantiëren gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Bruno Peeters en Peter Bellens zich van het voorstel van gratis wifi in de provincie Antwerpen. "Vooreerst is de financiële situatie van het Antwerps provinciebestuur bekend. Eind 2013 zijn een reeks ingrijpende besparingen doorgevoerd, goed voor zo'n 27 miljoen euro. Nieuwe initiatieven zoals gratis internet op provinciale schaal zijn dan ook niet aan de orde. CD&V en N-VA zien niet in hoe deze luchtkastelen te financieren."

"Van gratis wifi profiteren in de eerste plaats mensen met dure smartphones of tablets, niet zij die er het meeste voordeel van zouden ondervinden. In crisistijden zijn er goedkopere en betere maatregelen te nemen."

"Een ballonnetje oplaten over gratis diensten die de belastingbetaler veel geld zullen kosten, klinkt als een propagandastunt van iemand met ambities bij de verkiezingen in mei. Zowel N-VA als CD&V passen voor aankondigingspolitiek en concentreren zich liever op het beleid. Gratis wifi is momenteel voor de provincie Antwerpen niet aan de orde."

Lees ook Provincie Antwerpen wil gratis wifi voor iedereen


Foto Photo News

MEEST RECENT