Tot 20 maanden cel voor gauwdiefstallen in Centraal Station

Tot 20 maanden cel voor gauwdiefstallen in Centraal Station

Tot 20 maanden cel voor gauwdiefstallen in Centraal Station

Print
De Antwerpse strafrechter heeft dinsdag Yacine K. en Lunas H. veroordeeld voor een reeks gauwdiefstallen in het Centraal Station van Antwerpen. De eerste kreeg twintig maanden cel, de tweede zes maanden. Beiden moeten ook 1.800 euro boete betalen.

De beklaagden konden aan negen gauwdiefstallen tussen februari 2012 en september 2013 gelinkt worden. Van de feiten bestonden ook camerabeelden en daarop was te zien hoe de dieven altijd op dezelfde manier te werk gingen: terwijl de ene het slachtoffer afleidde, ging de andere met diens handtas, rugzak of laptoptas aan de haal.

Een van de slachtoffers was een treinbestuurder. Yacine K. had hem er in februari attent op gemaakt dat er iets op de sporen lag. Toen hij uit zijn cabine kwam, ging de beklaagde er met zijn tas vandoor.

Het slachtoffer zag Yacine K. een week later terug. Hij sprak toen een vrouw aan, wellicht om haar tas te kunnen stelen. De bestuurder stak daar een stokje voor, waarop Yacine K. kwaad werd. Hij toonde zijn geslachtsdeel en gaf toe dat hij zijn tas gestolen had.

Yacine K. werd in september vorig jaar gearresteerd. Hij wist niet meer hoeveel diefstallen hij gepleegd had. Hij kreeg in 2012 al achttien maanden cel voor gelijkaardige feiten. Ook zijn kompaan Lunas H., die verstek liet gaan, werd in het verleden al veroordeeld voor diefstal.

Ze moeten twee slachtoffers in totaal 850 euro aan schadevergoedingen betalen.

Foto Wim Hendrix

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio