Jarige toneelkring herneemt eerste stuk

Print

Jarige toneelkring herneemt eerste stuk

Kalmthout - Toneelkring De Sparren viert een halve eeuw toneelspelen in maart met de heropvoering van het stuk waarmee het ooit begon: Op de purperen heide. Het krijgt een eigentijdse bewerking met livemuziek.
Pitje Vogel, Suskewiet, Schrobberbeek, Tuur de facteur, agent Snuffels, Peper en Zout, de clowns August en Lulu, zuster Hyacintha, de Rat en 't Muizeke ... ze waren er zaterdag allemaal bij om het jubileumjaar feestelijk in te zetten.

Toneelkring De Sparren is een vaste waarde in het Kalmthoutse verenigingsleven.
Zijn geschiedenis gaat terug tot in 1964. Het toneelen operettegezelschap trad toen op met het stuk Op de purperen heide. Er volgden nog tachtig producties. In het najaar van 1993 zorgen De Sparren voor een primeur in hun geschiedenis door voor het eerst een opvoering voor kinderen te programmeren.

Krabben en Dabben bleek een schot in de roos te zijn, want liefst zeshonderd kinderen genoten van dit toneelspel. De creativiteit bleef alsmaar opborrelen. Het maken van een eigen stuk kwam steeds meer op tafel. En zo kreeg Grote beer zijn première op 12 november 2011.

Vier generaties

Maria Michielsen (83) en echtgenoot Frans De Clerck (83) waren medeoprichters van De Sparren. "Ik speelde de rol van Finne in Op de purperen heide en Frans was fluisteraar", vertelt Maria. "Het werd een groot succes. In Kalmthout was er toen nog niet zoveel te doen. We trokken dus volle zalen."

Dochter Marlies De Clerck (58) nam de fakkel over en op haar beurt dochter Ellen Hense (35). Dit jaar is het de beurt aan haar dochtertje Fien Sanders (8). De vier generaties spelen samen in de nieuwste versie van Op de purperen heide. Overgrootmoeder Maria speelde destijds de rol van Finne. De kleine Fien zal die nu spelen.

Opvoeringen in parochiecentrum Zonnedauw, Kapellensteenweg 170, op 22, 23, 28 en 29 maart.

Meer informatie vindt u op www.desparren.be.

Lees dinsdag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Noord

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio