Afscheid van Mimi 'Tante Ria' Peetermans

Print

Afscheid van Mimi 'Tante Ria' Peetermans

Antwerpen - Herbert Flack nam dinsdag in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwe-kapel Elzenveld tijdens een stijlvolle, warme en humoristische plechtigheid afscheid van Mimi Peetermans, de vrouw die 43 jaar lang zijn echtgenote was.

Voor het grote publiek bleef ze altijd tante Ria, de tv-pionier die aan de zijde van Nonkel Bob het jeugdprogramma TV Ohee tot een legende maakte, maar gisteren maakten Herbert Flack en haar vrienden duidelijk wie Mimi Peetermans (84) echt was. Een toonbeeld van stijl en elegantie, die haar stempel drukte op de theaterwereld maar ook op de studenten aan wie ze les gaf. Onder meer Marilou Mermans en Frans Maas haalden warme en grappige herinneringen op aan een dame die op handen werd gedragen door haar omgeving.

Tijdens de plechtigheid werd ook duidelijk gemaakt dat Mimi met veel flair hield van het leven. Flack bracht één van de sprekers dan ook dansend naar de micro, op de tonen van Cheek to Cheek, uit één van de musicalklassiekers van Ginger Rogers en Fred Astaire. Zelf zorgde Flack voor een glimlach op de gezichten met grappige anekdotes.

Wankelen

"Ik was ook lid van de TV Ohee Club, ik was toen 7. Ik kon niet weten dat ik naar mijn toekomstige echtgenote zat te kijken", begon Flack, nadat hij eerst samen met David Davidse nog eens de TV Ohee-kreet liet weerklinken.

"Haar hart lag echter in het grote theater. Van Shakespeare tot een revue: tot vijftien keer per seizoen maakte ze kostuums en decors. Toen ze in de jaren vijftig na een voorstelling werd voorgesteld aan de jonge koning Boudewijn, dacht ze dat hij wankelde. Ze opende haar armen om hem op te vangen maar hij hield stand. In 1970 moest ik als jonge acteur invallen in een voorstelling. Uitgeput kwam ik bij Mimi voor de kostuumpas en ik wankelde. Ze opende haar armen om me op te vangen en ik hield géén stand. Zo is het begonnen. Romantiek, passie, veel affiniteit. We zijn er voor gegaan, ondanks het gedoe over het leeftijdsverschil. We vierden onze liefde en onze joie de vivre."

Maar af en toe stokten de woorden en moest hij zijn tranen verbijten. "De mokerslag kwam in 1987, toen ze een tumor kreeg op haar staartbeen. Sommige dokters gaven haar al op maar 26 jaar lang toonde ze een ongelooflijke levenskracht. Je accepteerde mijn relatie met Fabienne, die mij steun gaf. Ik gaf je mijn woord dat ik je nooit in de steek zou laten."

Daarop nam de acteur met een kus op de urne definitief afscheid van zijn vrouw.

GUY VAN VLIET

Foto's Bert Hulselmans

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio