"Ik heb mijn kleinkinderen altijd geloofd"

Ik heb mijn kleinkinderen altijd geloofd

"Ik heb mijn kleinkinderen altijd geloofd"

Print
Kontich - De oma langs moederskant heeft haar kleindochters wél altijd geloofd en heeft zich op het proces ook burgerlijke partij gesteld tegen Daniela Mancini (36). "Ik wil zo tonen dat ik 100 procent achter hen sta. Ze weten dat ik het proces voor hen volg en de oudste heeft me zelfs gevraagd om goed op te letten of haar papa boos of verliefd naar Daniela kijkt als hij komt getuigen. Ze heeft het er heel moeilijk mee dat hij haar niet geloofd heeft."

Oma Catleen heeft Daniela zelf nooit ontmoet. Haar oudste kleindochter had wel verteld dat ze Daniela niet lief vond en had haar ook ingelicht over de incidenten tijdens de vakantie aan zee. "Ze zei dat Daniela haar aan de haren had getrokken en ze toonde me een plek op haar achterhoofd. Het leek net alsof ze chemotherapie had gekregen. Dat kan ze nooit zelf gedaan hebben en haar zusje ook niet."

Wat het meisje over de aanval met ontstopper vertelde, heeft Catleen ook nooit in twijfel getrokken. Ze begrijpt niet hoe Daniela zoiets gruwelijks kon doen. "Aan kinderen kom je niet. Ik vind het verschrikkelijk wat er met de meisjes gebeurd is, zeker naar de toekomst toe."

Haar oudste kleindochter was er fysiek niet zo erg aan toe als haar jongere zusje, maar heeft het vooral psychisch zwaar. "Na de feiten had ze er nachtmerries over en ik zei dan altijd dat Daniela in de gevangenis zat en haar geen kwaad kon doen. Ze vindt het ook heel erg dat haar papa haar niet gelooft en ik druk haar dan altijd op het hart dat ik haar wél geloof."

Haar jongere zusje, die het zwaarst gewond raakte, zegt niet veel over de feiten. Catleen denkt dat zij het er vooral later nog moeilijk mee zal krijgen. "Ze heeft wel al eens gezegd dat ze zich zonder kleren aan lelijk vindt, maar aangekleed vindt ze zichzelf mooi. Het is een heel moedig kind. Ik vind het ongelooflijk hoe ze al die behandelingen heeft ondergaan."

Archieffoto JHS
BELGA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio